Ευ σοι το μέλλον έξει, αν το παρόν ευ τιθής... - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ευ σοι το μέλλον έξει, αν το παρόν ευ τιθής...




Ο Ηρακλής περιμένει την Πέμπτη την κλήρωση των play off, ούτως ώστε να μάθει το αγωνιστικό του πρόγραμμα, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες. Σίγουρα οι τρεις πρώτες αγωνιστικές μπορεί να χαρακτηριστούν κλειδί για την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, αφού η βαθμολογία έχει ήδη καθορισθεί. Η Κέρκυρα και ο Ολυμπιακός Βόλου θεωρούνται φαβορί με το αβαντάζ των τεσσάρων βαθμών που έχουν από τον δεύτερο που έχεις μόλις δυο, και από τον Ηρακλή έξι αφού οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιον βαθμό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι κυανόλευκοι βιώνουν μια περίεργη περίοδο, καθώς η ομάδα είναι ακέφαλη από διοίκηση, όμως κάποιοι μέσα από την οικογένεια του Ηρακλή προσπαθούν και βρίσκονται κοντά στην ομάδα, ώστε να καταφέρει τον πολυπόθητο στόχο. Το γεγονός είναι ότι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι είναι κάτι αισιόδοξο,αφού ο μεγαλομέτοχος απουσιάζει εδώ και καιρό από το ποδοσφαιρικό τμήμα, αφήνοντας μόνο χρέη, έφερε χρέη από την ΑΕΠ, και αφήνοντας καμένη γη (σ.σ ακαδημίες κλπ).



Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Γκιγιέρμο Όγιος πρέπει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, διότι υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί στην ομάδα. Και η εικόνα του Ηρακλή εδώ και αρκετό καιρό προβληματίζει, καθώς δέχεται σε κάθε αγώνα τέρμα, και δύσκολα βρίσκει τα ψυχολογικά αποθέματα να αντιδράσει ( σ.σ Αιγινιακός, Καρδίτσα). Ξέρει πολύ καλά ο Αργεντινός προπονητής, ότι η ομάδα πρέπει να ανεβάσει την απόδοση της σε αυτούς τους 14 τελικούς και να διεκδικήσει την άνοδο μέχρι τέλους. Αυτή η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, το 9/10 δεν ήταν τυχαίο σερί που έκανε ο Ηρακλής, αυτό προήρθε από την μεγάλη διάθεση και την μεγάλη θέληση τεχνικού επιτελείου και ποδοσφαιριστών, ώστε η ομάδα να κάνει το come back. Αυτή την αγωνιστική θέληση και το απαραίτητο πάθος που είχε η ομάδα, πρέπει να επανέρθει γιατί στην συγκεκριμένη χρονικά στιγμή οι κυανόλευκοι δεν πείθουν με την απόδοση τους. Σίγουρα η ομάδα πέρασε από πολλά εμπόδια καθ'όλη την διάρκεια της χρονιάς, όμως ο κόσμος δεν τους άφησε ποτέ μόνους σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν έπαιζε η ομάδα. Μάλιστα  αυτός ο κόσμος έφτασε μέχρι και το σημείο να εκδώσει κουπόνια ανάγκης ώστε να πληρωθεί ο προπονητής, είτε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Όπως και κάποιοι ανώνυμοι φίλαθλοι του Ηρακλή βοήθησαν οικονομικά την ομάδα, όταν αυτή δεν είχε στον ήλιο μοίρα, αφού κάποιοι άφησαν την ομάδα στο έλεος του Θεού.



Πρέπει άπαντες να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να δούνε πώς κάποιοι ήθελαν να εξαφανίσουν τον Ηρακλή από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ο Ημίθεος χλευάστηκε, εξαπατήθηκε, λεηλατήθηκε. Και μιλάμε για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα μαζί με τις ακαδημίες όπου αρκετά παιδιά πήγαν σε άλλες ομάδες. Και προπάντων πρέπει να το κάνουν αυτό οι ποδοσφαιριστές μαζί με το τεχνικό επιτελείο, για να δούνε τι σημαίνει στο παρόν η επάνοδος του Ηρακλή στην Σούπερλιγκα για τον κόσμο!



Για να δανειστούμε μια φράση από τους αρχαίους ημών προγόνους,


Οι ευκαιρίες δεν περιμένουν ( Θουκυδίδης )

Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης




ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ