Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΕΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ;
Ο τίτλος ακούγεται λίγο λαϊκίστικος (σ' εμένα τουλάχιστον), αλλά θα εξηγήσω τι εννοώ. Γιατί δεν φταίει για όλα η Αστυνομία! Οι εντολείς της όμως full... 

 Είμαι σε θέση να καταλάβω έναν σημαντικό -με εξουσία και χρήμα- άνθρωπο πού χρειάζεται προστασία. Εφοπλιστές, Βιομήχανοι, τραπεζίτες, πολιτικοί κλπ. Για τους τελευταίους συμφωνώ 100% να τους φυλάει η Ε.Α., λογικό είναι εξάλλου, εκπρόσωποι του λαού -θα έπρεπε κανονικά να- είναι και στην χώρα μας έχουμε Ιστορία με τα πολιτικά εγκλήματα. Για τους εφοπλιστές, τους εργοστασιάρχες και γενικά τους λεφτάδες δεν συμφωνώ. Υπάρχουν και ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης. Αν νιώθουν ότι απειλούνται -και μόνο- σοβαρά, τότε μόνο η Ε.Α. να επεμβαίνει με κάποιους φρουρούς. Δηλαδή σε περιπτώσεις εκβιασμών, αληθινών και συνεχών απειλών κατά της ζωής, απαγωγών κ.α.

 Έλα όμως που η Ελληνική Αστυνομία ενώ έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο σε περιπτώσεις φρούρησης...έχει τον τελευταίο. Για την ακρίβεια δεν έχει καν λόγο. Νταβατζιλίκι της έρχεται, διαταγή!

 Είναι όμως κάποιες περιπτώσεις πού είναι να τρελαίνεσαι. Για ποιο λόγο ένας υπεύθυνος επικοινωνίας(ομάδας Superleague) να χρειάζεται αστυνομικό να τον φυλάει. Πρώτα απ' όλα δεν βρίσκω τον λόγο να το χρειάζεται αυτό. Ειδικά όταν και ο ίδιος είναι τόσο...δραστήριος. Και πες άντε, έχει την ψωνάρα ο συγκεκριμένος -πρώην δημοσιογράφος- να έχει security! Γιατί δεν συνεχίζει ν' απασχολεί για την φύλαξη του, τους...παλικαράδες οπαδούς που το κάνουν οικειοθελώς(θέλω να πιστεύω) ή κάποιους επαγγελματίες, οι οποίοι πληρώνονται για αυτή την δουλειά Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν τέτοιοι όπως και σε πολλούς αθλητικούς παράγοντες. Θέλεις να αισθάνεσαι περισσότερη ασφάλεια; Πλήρωσε την!

 Αστυνομικός θα έρθει μόνο αν υπάρχει κάποια σοβαρή καταγγελία. Όχι κάποια υβριστικά μηνύματα στο FB. Τότε θέλω και εγώ! Απειλείται η ζωή σου; Δε νομίζω! Γιατί να πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι την λόξα σου; Εύκολα θα μπορούσα ν' ανεβάσω φωτογραφία με τον υπεύθυνο επικοινωνίας και τον συνοδό του, μα δεν θέλω να βάλω σε κίνδυνο την ''πηγή'' μου γιατί, δεν είναι του χώρου της δημοσιογραφίας και του απαγορεύεται να σηκώσει το κινητό του και να βγάλει μία φωτογραφία. Φυσικά μπορώ να βάλω κάποιον άλλο, όμως αυτό που αξίζει πρώτα να μάθω είναι οι λεπτομέρειες αυτού του...Αίσχους! Και θα τις μάθω...

Θ.Κ.