ΟΙ ΚΑΛΥΡΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΚΑΛΥΡΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ!


Η πιο εκκωφαντική απάντηση που είχε να δώσει ο Ολυμπιακός, δόθηκε χτες το βράδυ, με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Το 3 - 0 επί του Παναθηναϊκού δεν είναι απλά μια ευρεία νίκη σε βάρος του αιώνιου, ούτε το ματς που έδωσε τον τίτλο (καλά, για να είμαστε ειλικρινείς έδωσε μισό τίτλο), μα πάνω απ' όλα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των "ερυθρολεύκων" και αυτό ακριβώς είναι που το κάνει εντυπωσιακό. Όπως είδαμε όλοι, οι Πειραιώτες κέρδισαν με "σβηστές μηχανές", χωρίς να έχουν ουσιαστικά κάνει μεγάλο παιχνίδι.

Και όχι, δεν ξεκίνησαν φορτσάτοι και έχοντας διαμορφώσει από το ημίχρονο το τελικό αποτέλεσμα, απλά έκαναν συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο. Δεν έπαιξαν εξ' αρχής ούτε στο 60% των δυνατοτήτων τους! Έκαναν 6 προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία με τις 4 ουσιαστικά να πηγαίνουν στο τέρμα και τις 3 να γίνονται γκολ! Ποσοστό δηλαδή 75%! ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ! Μπορεί κανείς άραγε να αντιληφθεί την πραγματική έκταση αυτού; Το να διασύρεις έτσι τον μεγαλύτερο σου αντίπαλο και να μην έχεις κάνει μία τόσο μεστή εμφάνιση, την ίδια ώρα που Παναθηναϊκός ήταν...ο γνωστός και μη εξαιρετέος, συνιστά εκτός από επιτυχία και υπόσχεση για το μέλλον.

Τι θα συβεί άραγε όταν αυτή η ομάδα, "ο χειρότερος Ολυμπιακός της 6ετίας" όπως τον αποκαλούν οι "απέναντι", ρολάρει και πιάσει το 100%; Για να μην μακρυγορήσω, θα πω απλά ότι θα σκορπίσει τρόμο και όποιος δεν με πιστεύει, μπορεί να δει τα αποτελέσματα στα ντέρμπι, αλλά και την εικόνα του στις "επαγγελματικές" νίκες.

Οι ''Κασσάνδρες'' διαψεύστηκαν πανηγυρικά χτες το βράδυ, ξέχασαν τα πάντα περί κλεισίματος ψαλίδας και διεκδίκησης τίτλου και κατάλαβαν, ότι για να φτάσουν τον Ολυμπιακό, θέλουν πολύ ψωμί ακόμα. Γιατί τον Πρωταθλητή δεν τον ξεγράφεις! Το έχω τονίσει πολλές φορές, από την αρχή του Πρωταθλήματος, ότι οι Πειραιώτες αγωνίζονται ως κάτοχοι του τροπαίου και τέτοιοι θα είναι ως και την τελευταία αγωνιστική. Βέβαια, με βάση τα παραπάνω και έτσι όπως εκτυλίσσεται η ιστορία θα διατηρήσουν πιθανότατα την ιδιότητα τους και την επόμενη σεζόν.
Φεύγοντας λίγο από την θριαμβολογία, να πάω στο κομμάτι της διαιτησίας. Κατ'εμέ, άψογος ο Σιδηρόπουλος, δεν αδίκησε κανέναν, απόλυτα δίκαια τα σφυρίγματα του και του χρεώνω ως σωστή την απόφαση του στον καταλογισμό του πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού! Γιατί είναι μια εξαιρετική απάντηση σε όσους συνεχίζουν να λένε για ρέφερι "καμικάζι", "χεσμένους" διαιτητές όταν παίζουν στο "Γ.Καραϊσκάκης".

Ο οποίος Σιδηρόπουλος, δεν απέβαλε τον Λέτο, όταν ο Αργεντίνος του μετέφερε...."ευχές" για τη μητέρα του, ενώ αν δεν με απατά η μνήμη μου ο Ιμπάρμπο κατέβασε τη μπάλα με το χέρι. Αποβολή δεν είναι και αυτό; Ή μήπως αποβολή είναι το διαβόητο χέρι του Ντα Κόστα με τον Ατρόμητο, σε φάση η οποία είναι ουσιαστικά μη γενόμενη καθώς ξεκίνησε από οφσάιντ;
Αγωνιστικά, τώρα, ο Μπέντο φρόντισε να πάρει μια χαρά την ταυτότητα του Στραπατσόνι (sic). Εκμεταλλεύτηκε άριστα τα στημένα, υποδειγματικό τρανζίσιον που εξέθετε ανεπανόρθωτα την άμυνα των φιλοξενούμενων και σωστές αλληλοκαλύψεις Ντα Κόστα και Μποτία πάνω στον Λέτο, που χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης με σκοπό να χτυπήσει στην ταχύτητα τα πιο αργά στόπερ, του Ολυμπιακού. Έδωσε εντολή σε Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς να παίξουν σκληρά, απέναντι στους ανέτοιμους και άρα πιο soft Λεντέσμα και Ζέκα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν την ανάπτυξη του αντιπάλου. Λίγα πράγματα, απλά, αλλά ουσιαστικά! Για τον φερόμενο ως "κόουτς" των απέναντι δεν θα αναφερθώ καν, γιατί θα χρειαστούμε "σεντόνια" για να αποτυπώσουμε την ανικανότητα στο πλήρες μέγεθος της.
 Αντί επιλόγου, θέλω να τονίσω το πόσο σημαντικό είναι να μείνει η ομάδα προσγειωμένη και να μην νομίσει πως η κούπα "βάφτηκε" και φέτος κόκκινη. Ακόμα είμαστε Νοέμβριο, ναι έχουμε απόσταση ασφαλείας, ναι οι "απέναντι" βυθίζονται αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα. Πήραμε μισό τίτλο την Κυριακή αλλά για να γίνει ολόκληρος, πρέπει ο Μπέντο να κρατήσει τα κεφάλια των παικτών χαμηλά. 

                                                 
 Βέβαια....σε δεύτερη σκέψη ίσως όλα τα παραπάνω να μην έχουν κανένα νόημα και καμία λογική. Απλά, ήταν η Κυριακή που τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά και οι καλύτεροι πελάτες μας, μας επισκέφθηκαν!
 Υ.Γ. Λατρεύω τα πρωτοσέλιδα "πριν" και "μετά".

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ