Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ



Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ, ώστε να επιτευχθεί ένα back to back στο champions league. Υπήρξε ομάδα που απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα και είχε παίξει άκρως αμυντικά, λογικό βέβαια διότι πίεση στη πίεση η Καταλανοί θα στο κάνουν το γκολ.

Φέτος όμως η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από καλύτερη αγωνιστικά ομάδα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έπαιξε ορθολογικά, πίεσε την Μπαρτσελόνα, έχασε ευκαιρίες, σκόραρε και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης αποκλείοντας τους Καταλανούς εκτός για 2η φορά στα τρία τελευταία χρόνια. Καταπληκτικό πλάνο του «Τσόλο» Σιμεόνε που απέδειξε την κουβέντα που είχε πει ο Αργεντίνος τεχνικός για τους παίχτες του… ότι έχουνε “cojones”. Βέβαια η Ατλέτικο «έπεσε» στην περίπτωση που ο Μέσι έχει «μπουκώσει» σε 5 συνεχόμενα ματς, γεγονός πρωτόγνωρο για την καριέρα του.

Βεβαίως οι Καταλανοί δικαίως διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό πέναλτυ στο σουτ του Ινιέστα που βρήκε στο απλωμένο χέρι του Γκάμπι ο οποίος βρίσκεται εντός περιοχής, ο Νικόλα Ριτσόλι παραδόξως δίνει φάουλ στη Μπαρτσελόνα εκτός περιοχής και έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Στα ημιτελικά η ομαδάρα του Σιμεόνε θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους Βαυαρούς του Πέπε Γκουαρντιόλα με τεράστιο ενδιαφέρον με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Βιθέντε Καλντερόν στις 27/4 και η ρεβάνς στις 3/5 στο Αλιάνζ Αρένα.

Το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών η Μάντσεστερ Σίτυ κόντρα στην Ρεάλ του αφηνιασμένου Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος απέκλεισε μόνος του τη Βόλφσμπουργκ με χάτ-τρίκ. Την αξία του Πορτογάλου την γνωρίζαμε, το εάν μπορεί να κρίνει μόνος του ένα παιχνίδι ή μία πρόκριση επίσης το γνωρίζαμε κ για αυτό δεν χρειάζονται πολλές λέξεις για να το ξαναπούμε.

Η αντίπαλος των «μερένχες» Μάντσεστερ Σίτυ έχοντας ξοδέψει πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη, φέτος έκανε ένα τεράστιο βήμα για να φτάσει στο «όνειρο»… για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να «ακούσουν» τη γνώμη του Ρονάλντο.

Ποιος μπορεί να ξεγράψει τους Πολίτες ; Αφού πετάξανε χωρίς ήττα εκτός ημιτελικών κοτζάμ Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς σε δύο μάτς προημιτελικών που θύμιζαν πάρτι ακριβότερο του ενός δισεκατομυρίου ευρώ πάνω στο χορτάρι του Πάρκ ντε Πρένς και του Σίτι οφ Μάντσεστερ τώρα περίμενουν να αποδείξουν κ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου ότι δεν χαμπαριάζουν από έδρες.  Έχει την ποιότητα η Σίτι , έχει το ταλέντο, πλέον έχει και την εμπειρία αλλά θα πρέπει να τα βγάλει στον αγωνιστικό χώρο και των 2 γηπέδων για τουλάχιστον 180 λεπτά. Πρώτο παιχνίδι στο Σίτι οφ Μάντσεστερ στις 26/4 και ρεβάνς στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου στις 4/5.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τους 2 ημιτελικούς του εφετινού Τσάμπιονς Λίγκ. Υπομονή μία εβδομάδα να απολαύσουμε τις 4 τέσσερις ματσάρες.

Επιμέλεια  Γιώργος Γιαννακόπουλος.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ