Μίλα για τους φόβους σου! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Μίλα για τους φόβους σου!



Σαφέστατα και πρόκειται για ένα έγκλημα το οποίο σοκάρει τους πάντες , και το μόνο που μπορείς να πεις είναι το γιατί; Γιατί ρε άνθρωπε είσαι το πιο βίαιο ζώο που υπάρχει στην γη; Και μιλάω καθαρά για τον άνθρωπο και όχι τον άνθρωπο που ήταν πα-τέρας.

Έχουμε ακούσει μέσα από τα ΜΜΕ απίστευτα εγκλήματα και γεγονότα που σε κάνουν να πεις ότι ο άνθρωπος είναι το πιο βίαιο ζώο στον πλανήτη. 

Εκδικητικό- βίαιο- διεστραμμένο- άρρωστο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια το μόνο που ενδιέφερε τον συγκεκριμένο τύπο  είναι πως θα αποκτήσει φάρμακο για την αρρώστια του. Και αυτό είχε ως συνέπεια η μικρή  Άννυ να μαρτυρήσει και  να ζήσει τα δικά της πάθη μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα, και όχι μόνο τότε.

Να πάρει αυτό το άρρωστο φάρμακο το οποίο σκοτώνει τα πάντα μέσα σε άνθρωπο. Ότι υπάρχει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να νεκρώνει και να δίνει τον έλεγχο στο φάρμακο.

Και ο κόσμος; Πάντα φοβισμένος μπροστά σε τέτοια περιστατικά, όπως πχ του Βαγγέλη Γιακουμάκη που έβλεπε και δεν μιλούσε. Θα επανέρθουμε στο θέμα του Βαγγέλη…

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις πολιτών που έμεναν κοντά στην γειτονιά και  απαντούσαν στον συνάδελφο ‘’ Φοβόμουν ‘’.  Και  πιο συγκεκριμένα η ερώτηση ήταν  : 

Αφού ακούγατε φωνές γιατί δεν ενημερώσατε την αστυνομία;

Αυτός ο φόβος  δυστυχώς είναι ένα μεγάλο θέμα.

Και εννοούμε βέβαια και στις δυο περιπτώσεις (σ.σ. Άννυς-Βαγγέλη), ότι οι άνθρωποι φοβόντουσαν να μιλήσουν διότι φοβόντουσαν μην τους έβρισκαν οι αποκαλούμενοι νταήδες στην δεύτερη περίπτωση, όπως και στην πρώτη περίπτωση ένας άνθρωπος ο οποίος με την επιρροή των φαρμάκων τους έκανε κακό.

Τα ερωτηματικά είναι πολλά βέβαια, και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Κλειστά στόματα υπό τον φόβο μην πάθουν κακό οι άνθρωποι από μυαλά που είναι πάνω από το κεφάλι.

Ένα κακό το οποίο δεν το χωράει νους, όχι απλά ανθρώπινος πάνω σε ένα 4χρονο κοριτσάκι το οποίο μόλις είχε κάνει τα πρώτα του βήματα.  Βήματα τα οποία πλέον θα κάνει στην γειτονιά των  αγγέλων όπου δεν θα έχει πλέον φωνές και άλλα άνανδρα περιστατικά τα οποία βίωσε από έναν άνθρωπο που σκέφτονταν μόνο τα φάρμακα.

Πάνω σε αυτό το θέμα η πολιτεία δεν έχεις πάρει δραστικά μέτρα, διότι βλέπουμε τι συμβαίνει σε αρκετά μέρη. Μπορεί κάποιος να πει, τόσα χρόνια δεν έγιναν, τώρα θα γίνουν;

 Δυστυχώς είναι η αλήθεια…

Αυτά τα μέτρα είναι ελάχιστα, και μόνο όταν υπάρχει παγκόσμια ημέρα του κάθε γεγονότος τα θυμόμαστε.  Όπως πχ με το AIDS, όπου το μαθαίνουμε μόνο όταν είναι η συγκεκριμένη ημέρα, όπως και με τα ναρκωτικά.

Πρέπει η πολιτεία να πάρει να ανάλογα μέτρα και να ενημερώσει τον κόσμο ο οποίος έχει την δική του δύσκολη καθημερινότητα, και επιτέλους να γίνει ένα βήμα μπροστά σε τέτοια περιστατικά . Και μιλάμε για το μπούλινγκ, ενδοοικογενειακή βία, και διάφορα άλλα τέτοια θέματα τα οποία μόνο όταν υπάρχει κάτι συνταρακτικό τα θυμόμαστε.

Σε τέτοια περιστατικά καλό είναι να υπάρχει ενημέρωση κάθε ημέρα έστω και από ένα σποτ…
Κάθε ημέρα όμως!

Τέτοια θέμα ας μην μπούνε πάλι στο χρονοντούλαπο και να θυμόμαστε τότε τι έγινε…

Τώρα τι γίνεται;

Και το τι πρέπει να γίνει; Ας αφήσει τον αντίλογο η πολιτεία στα κανάλια και ας κάνει μια σοβαρή ενημέρωση σε ανθρώπινα θέματα.


Και άλλα τόσα θέματα τα οποία για πολλά χρόνια μένουν αναπάντητα. 

!!!

Τί γυρεύετε; τὰ μηνύματά σας
ἔρχουνται ἀλλαγμένα ὡς τὸ καράβι
ἡ ἀγάπη σας γίνεται μίσος
ἡ γαλήνη σας γίνεται ταραχὴ
καὶ δὲν μπορῶ νὰ γυρίσω πίσω
νὰ ἰδῶ τὰ πρόσωπά σας στ᾿ ἀκρογιάλι.

Στίχοι από το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη ''Αλληλεγγύη''



Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης




ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ