Τελικά το πρόβλημα στον αθλητισμό είναι ο Ηρακλής; - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τελικά το πρόβλημα στον αθλητισμό είναι ο Ηρακλής;




Ο Ηρακλής απ' ότι φαίνεται είναι το μεγάλο πρόβλημα του αθλητισμού, παρόλο που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ορθοποδήσει σε συλλογικό επίπεδο.

Θα ξεκινήσουμε από το ποδοσφαιρικό τμήμα όπου ο νέος μεγαλομέτοχος Σπύρος Παπαθανασάκης είναι εντάξει μέχρι στιγμής στις οικονομικές του υποχρεώσεις, πράγμα το οποίο έχει φέρει ηρεμία σε όλη την ΠΑΕ αλλά και στον κόσμο της ομάδας. Η ηρεμία του κόσμου εκφράζεται από τις πράξεις του κ. Παπαθανασάκη, διότι ότι έχει πει έχει γίνει.  Μακάρι να συνεχίσει έτσι και στο μέλλον.

Σε αυτό το μέλλον ο κ. Παπαθανασάκης έχει ήδη προγραμματίσει ένα πλάνο που περιλαμβάνει και την εκμετάλλευση της Μίκρας ώστε ο Ηρακλής να κάνει το δικό του γήπεδο. Βεβαία σε αυτό το πλάνο παρουσιάζονται δυσκολίες, αφού υπάρχει θέμα με το χρέος του Γ.Σ Ηρακλή. Αυτές οι δυσκολίες δεν μπορούν να ξεπεραστούν έτσι εύκολα, καθώς το χρέος είναι υπέρογκο.

Αυτό το χρέος έχει ονοματεπώνυμα, αλλά δυστυχώς η σφραγίδα είναι του Ερασιτέχνη Ηρακλή, κάτι που προκαλεί τεράστια εμπόδια για το μέλλον ολόκληρου του συλλόγου. Δυστυχώς για να πάρει μπροστά ο Γ.Σ πρέπει να φύγει ο βραχνάς των χρεών, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει τόσο σύντομα και  ταυτόχρονα ελοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η περιουσία του συλλόγου, και το χειρότερο να θέλουν να κλείσει Γ.Σ Ηρακλής.

Το συγκεκριμένο χρέος το έχουν κάνει κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι ακόμα ατιμώρητοι και πρόσφατα ένας από αυτούς δεν του επιβλήθηκε η τιμωρία που του άρμοζε. Είναι αρκετοί αυτοί που έβαλαν την θηλιά στο λαιμό του συλλόγου, αλλά ο νόμος και το κράτος βλέπει την σφραγίδα που ανήκει στον Ερασιτέχνη και όχι στο πρόσωπο.

Σε αυτή την περίπτωση θα εμφανιστούν πολλοί μνηστήρες για την περιουσία του συλλόγου.

Ήδη φημολογείται ότι οι εκτάσεις σε Χορτατζήδες και Μίκρας έχουν μπει στο μάτι κάποιων κυρίων. Οι εκτάσεις αυτές όμως κοστίζουν πολύ παραπάνω από το χρέος που έχει ο Ερασιτέχνης Ηρακλής.
Πολλοί θα το ήθελαν το κλείσιμο του Ερασιτέχνη για να επωφεληθούν (βλ. Ποδόσφαιρο).  Ο Γ.Σ. Ηρακλής έχει πολλά αθλητικά τμήματα που τον απαρτίζουν (σ.σ. Μπάσκετ- Βόλεϊ- Πόλο κ.α), και οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες μπορούν να γίνουν στόχος από άλλους συλλόγους, κάτι που στον Ηρακλή τα τελευταία χρόνια το έχουν βιώσει.



Δεν υπάρχει στήριξη σε αυτήν την περίπτωση ούτε και από πολιτικούς φορείς της πόλης οι οποίοι για τα θέματα του Ηρακλή δεν έχουν άποψη παρά μόνο όταν έρχονται οι εκλογές. Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Στην Αθήνα πιθανόν να υπάρξει απόφαση η οποία θα επιχορηγήσει τις ομάδες των  ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Πανιωνίου τις οποίες οι ομάδες θα αξιοποιήσουν σε ανακαινίσεις και για ανακατασκευαστεί το γήπεδο της ΑΕΚ. Βέβαια αυτή η απόφαση είναι ακόμα υπό συζήτηση, αλλά και πάλι φαίνεται η επιλεκτικότητα της βοήθειας από το κράτος στα θέματα του αθλητισμού.



Τέλος αφήσαμε τον κόσμο του Ηρακλή. Εντύπωση προκαλεί το νέο  στοπ από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό προς τον κόσμο του Ηρακλή που θέλει παρευρεθεί στο Αιγίνιο ώστε να στηρίξει την ομάδα ποδοσφαίρου. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή φαίνεται πως αντιμετωπίζονται σαν ένα είδος υποκόσμου και πως οι πολιτικοί φορείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν άλλο πρόβλημα, παρά μόνο κοιτάνε τι θα κάνει ο κόσμος της ομάδας όπου δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.


Αντί ο κ. Ανδριανός να ασχοληθεί με τα μείζων θέματα του Υπουργείου, προβληματίζεται για την μετακίνηση των φιλάθλων του Ηρακλή.

Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ