Κώστας Μπατσινίλας ο ''κεφαλιάς''! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κώστας Μπατσινίλας ο ''κεφαλιάς''!

batsinilasΤο 1981, ένας 18χρονος επιθετικός έκανε ντεμπούτο στην ενδεκάδα του Εθνικού Πειραιώς, που εκείνη την ημέρα έπαιζε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό…

Ο νεαρός εκείνος σέντερ φορ, που ονομαζόταν Κώστας Μπατσινίλας, σκόραρε, σ’ εκείνο το παιχνίδι! Μια σπουδαία καριέρα ξεκινούσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Στις μέρες μας, ο παλαίμαχος διεθνής άσος απασχολείται στο χώρο της αθλητικής ένδυσης. Δούλεψε επίσης σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες. Και, πολύ καιρό πριν, ο ίδιος εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Εθνικού, με όρεξη και διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο.

Ξεχώρισε λοιπόν ως κλασικός φορ περιοχής. Και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών. Δούλεψε συστηματικά. Τα σουτ και οι κεφαλιές του ήταν πάντα επικίνδυνα, ενώ όταν τελειοποίησε και την τεχνική του κατάρτιση, έγινε ακόμη καλύτερος. Κατάφερε να γίνει ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία του Εθνικού, όντας βασικός και αναντικατάστατος σε μια εποχή όπου οι «κυανόλευκοι» ήταν πολύ ισχυροί και βασίζονταν σε έμπειρους παίκτες. Είχε, συνολικά, 138 συμμετοχές και 36 γκολ με τον πειραιώτικο σύλλογο. Συμπαίκτες του στον Εθνικό οι: Πεππές - Αντωνόπουλος - Γεωργάρας - Καμπόλης - Μπατσινίλας - Κάραλιτς: Κατσικογιάννης Π. - Κοττίδης - Ιλούγκα - Ιωακειμίδης - και Παπαδόπουλος!


Το 1986, έγινε μέλος της ομάδας που αντιμετώπισε πρώτη φορά ως επαγγελματίας: του Παναθηναϊκού! Για την απόκτησή του ενδιαφέρθηκε και ο Ολυμπιακός, όμως ο Εθνικός δε συναίνεσε στη μετακίνηση του Μπατσινίλα στους «ερυθρόλευκους» - κίνηση, που ψύχρανε τις (ήδη τεταμένες τότε) σχέσεις των δύο συντοπιτών ακόμη περισσότερο…

Με τα χρώματα του «τριφυλλιού», ο έμπειρος πλέον επιθετικός κέρδισε τους τίτλους που θα ήθελε, χωρίς όμως να καταφέρει να στεριώσει στην ομάδα. Έμεινε τρία χρόνια στους «πράσινους», και κατόπιν έπαιξε στον ΟΦΗ. Επόμενος σταθμός του ήταν η Κόρινθος. Η καριέρα του σχετικά γρήγορα ακολούθησε καθοδική πορεία, κάτι που ο ίδιος οπωσδήποτε δεν άξιζε βάσει όλων όσων είχε δείξει όταν ξεκινούσε τόσο εντυπωσιακά την σταδιοδρομία του... Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση σε μικρή σχετικά ηλικία, χτυπημένος και από τραυματισμούς.

Ο Κώστας Μπατσινίλας, τέλος, όταν ήταν 20 χρόνων και ανήκε ακόμη στον Εθνικό, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας. Είχε συνολικά 22 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, σκοράροντας δύο τέρματα!

http://www.balleto.gr/periexomeno/poy_einai_tora/kostas_mpatsinilas.html
ΑΡΧΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
http://makisethnikos.angelfire.com/index-3-2-2-2.html
http://www.aiolikos-fans.gr/big/17.jpg

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ