Γιατί όχι όλοι οι φάκελοι στην Ου έφα; - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Γιατί όχι όλοι οι φάκελοι στην Ου έφα;

ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
                    ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ ;

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο οδεύουμε ολοταχώς για να γίνει το πρωτάθλημα μας πανευρωπαϊκώς ρεζίλι. Αναφέρομαι σε κάποια γεγονότα τα οποία υποδεικνύουν  πρόσωπα και καταστάσεις.
  Η ΕΠΟ θέλει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από ότι φαίνεται ξεκινώντας από τον Ηρακλή και τον ΟΦΗ, που κατά τα λεγόμενα της δευτεροβάθμιας επιτροπής δεν τους χορηγήθηκε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερλιγκα για τον Ηρακλή και για τον ΟΦΗ η μη συμμέτοχη του στα play off της football league.
 Ο Ηρακλής μετά την μη χορήγηση πιστοποιητικού περίμενε μια εβδομάδα ακριβώς για να σταλθεί το σκεπτικό από την δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ το οποίο ήταν αντίρροπο για την αρνητική απόφαση κατά του Γηραιού. Οι εννέα σελίδες ήταν του συνταξιούχου δικαστικού του Αρείου Πάγου κ. Γυφτάκη ο οποίος άναψε το πράσινο φώς για την συμμετοχή του Ηρακλή στην Σούπερλιγκα και οι άλλες τρείς σελίδες ήταν οι αποκαλούμενες αρνητικές που δεν χορήγησαν την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.
   Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής κινήθηκε νομικά για να διεκδικήσει την διασφάλιση της συμμετοχής του στην Σούπερλιγκα καθώς το σκεπτικό έμοιαζε να είναι περισσότερο υπέρ του Ηρακλή παρά κατά και πλέον η υποψία στοχοποίησης έγινε πραγματικότητα .
   Ο κόσμος του Ηρακλή βλέποντας και νιώθοντας την αδικία για την αγαπημένη του ομάδα διαδήλωνε ειρηνικά για να δηλώσει την αγανάκτηση του για την κατάφορη αδικία σε βάρος της ομάδας του. Μετά από όλες αυτές τις αντιδράσεις του κόσμου και τις τοποθετήσεις νομικών που μιλούσανε για σκάνδαλο ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος,  καλέστηκε στην Βουλή για να δώσει διευκρινήσεις για το θέμα των αδειοδοτήσεων άλλα και για επιπλέον ζητήματα που σχετίζονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθώς δίνονταν επιπλέον διευκρινήσεις στην Βουλή για το θέμα των αδειοδοτήσεων, εντελώς απρόσμενα ο Πρόεδρος της ΕΠΟ παρουσιάζει ένα χαρτί το οποίο μιλούσε για πλαστή φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ Ηρακλής. Αυτόματα όμως καταρρίπτει τον νόμο περί αυτοδιοίκητου, εκτός όμως από το υποτιθέμενο πλαστό έγγραφο που έβγαλε ο Πιλάβιος στην Βουλή, εντύπωση προκάλεσε και η δήλωση του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ κ. Κουρίδη  όταν είπε‹‹ Πάμε να κάνουμε καλό σε μια ομάδα και να κάνουμε κακό στις υπόλοιπες››. Η πρώην διοίκηση του κυρίου Τάκη παραιτείται μετά την εξέλιξη της αποκαλούμενης πλαστής φορολογικής ενημερότητας και δίνοντας την σκυτάλη σε βετεράνους και  νεοφερμένους ανθρώπους που είναι μέσα από την οικογένεια του Ηρακλή. Η τιμωρία της ΠΑΕ Ηρακλής για την πλαστή φορολογική ενημερότητα ήταν ανάκληση των δελτίων και 50.000 πρόστιμο και κατηγορία για δυσφήμιση του αθλήματος που αυτομάτως στέλνει τον Ηρακλή στην Β’ Εθνική και παραμονή του Αστέρα Τρίπολης στην Σούπερλιγκα κάτι που δεν ισχύει στον νόμο του ΚΑΠ. Η έφεση του Ηρακλή δεν έγινε δεκτή και πλέον οι δικαστικές μάχες ήταν και είναι στο προσκήνιο.
    Η νέα διοίκηση του Ηρακλή με μπροστάρηδες τους τρείς βετεράνους ποδοσφαιριστές: Χατζηπαναγή, Παπαϊωάννου , Κωφίδη ,που διέπρεψαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο,  προσπαθούν να ανατρέψουν τα κακώς ποιούμενα μαζί με το νομικό επιτελείο αλλά και τα νέα μέλη που απαρτίζουνε το Δ.Σ της ΠΑΕ Ηρακλής.
   Ερχόμαστε όμως στο σήμερα. Ο Ηρακλής προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητικών Διαφορών CAS ζητώντας την μη επικύρωση της βαθμολογίας αλλά και την ανάκληση της  απορριπτικής απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για τον φάκελο των κυανόλευκων. Μάλιστα ο Ηρακλής πήρε και σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.
    Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών η ΕΠΟ σκέπτεται σοβαρά να στείλει τους φακέλους των τριών ομάδων (Ηρακλή, ΟΦΗ , Τρίκαλα) στην ΟΥΕΦΑ για να επανεξεταστούνε οι φάκελοι των αδειοδοτήσεων τους.  Φαίνεται πως η ΕΠΟ δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα τελευταία σοβαρά παραπτώματα που έγιναν στο παρελθόν αλλά και στον παρόν, όπως: ύποπτα παιχνίδια, πλαστογραφίες και μη τήρηση της ισονομίας του νόμου προς όλες τις ομάδες.. Με την προϋπόθεση περί ελέγχου των τριών φακέλων από την  ΟΥΕΦΑ, τότε καταρρίπτεται ο μύθος των αδειοδοτήσεων κατά την προσωπική μου άποψη.
Γιατί; Γιατί ο έλεγχος των φακέλων αδειοδότησης έχει γίνει ήδη από την ΕΠΟ και καθότι απορρίφθηκαν, τώρα ζητάει την επιβεβαίωση από την ανώτερη αρχή της ΟΥΕΦΑ.. Σαν να πάει ο μεγάλος αδερφός στον πατέρα και να παραπονεθεί για τις ζημιές του μικρού.
 Εφόσον η κατάσταση έχει φτάσει μέχρι εκεί γιατί να ξεχωρίζουνε αυτές τις τρείς ομάδες και γιατί να μην εφαρμόζεται αυτός ο έλεγχος σε άλλες τις ομάδες που συμμετέχουν στην Σούπερλιγκα; Ξαφνικά το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι  η μια πλαστογραφία;  Ή τα τόσα ατοπήματα που έχει πέσει η ΕΠΟ αλλά και πολλές άλλες ομάδες;
  Αν νομίζει ο οποιοσδήποτε υπεύθυνος ότι  με αυτές τις ενέργειες θα εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο πλανάται πλάνην οικτρά.  Για να γίνει αυτή η εξυγίανση κανονικά, πρέπει όλες οι ομάδες να ξεκινήσουνε από την αρχή. Γιατί αν υποβιβαστεί ο Ηρακλής νομίζεται δεν θα υπάρξουνε άλλες παρατυπίες; Δεν θα υπάρξουνε λανθασμένες διαιτησίες; Δεν θα υπάρξουνε ύποπτα παιχνίδια; Δεν θα υπάρξουνε χρέη;
  Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι έγιναν αρκετά λάθη στον Ηρακλή αλλά κανένα χαρτί  και κανένα γραφείο δεν μπορεί να κρίνει μια ιστορία 103 χρόνων. 


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ