21(ΞΑΝΑ) ΠΑΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

21(ΞΑΝΑ) ΠΑΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ


Ένας Κρητικός στο Ηράκλειο, πίνει το freddo του καλοκαιράκι απόγευμα, στην ταράτσα που λειτουργεί σε μια ήσυχη καφετέρια, απέναντι από το λιμάνι της πόλης. Το πέλαγος αγκαλιάζει τον ήλιο που δύει. <<Δεν είναι εκπληκτικό το θέαμα?>>, τον ρωτάει ένας Γερμανός τουρίστας. <<Όχι>>, του απαντάει ξερά ο ντόπιος κάτοικος. <<Είναι συνηθισμένο για μένα καθημερινά>>.
Με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισε και ο Παναθηναϊκός το Μαδριγάλ. Συνηθισμένα τα καράβια απ' τις φουρτούνες. Μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να ακούει το όνομα του Κόκκαλη και να χάνει από τα αποδυτήρια, στην Ευρώπη η νύχτα γίνεται μέρα. Οι ίδιοι που χάνουν από τον μαχητικό αλλά αδύναμο Εργοτέλη μέσα-έξω, κερδίζουν στο Μιλάνο και τη Βρέμη, φέρνουν Χ και με τη Βιγιαρεάλ.
Στην επαγγελματική αθλητική Ελλάδα, οι παραδόσεις τηρούνται με ευλάβεια: Ολυμπιακός στη Σούπα Λίγκα, Παναθηναϊκός στην Ευρώπη και εσείς λαοί των άλλων...αράξτε με το Κυπελλάκι σας και αν... Το 1985 που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, είχε μόλις εκλεγεί πρωθυπουργός για 2η τετραετία ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τόσο κοντά! Όσο για το '88 με τη Λάρισα, αμφιβάλλω αν ο σημερινός πρόεδρός της γνώριζε τότε, τι χρώμα περιείχε η φανέλα του Βαλαώρα με το αλογάκι...

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ